DSpace О системе DSpace
[Новый пользователь? Зарегистрируйтесь!]
 

eSNUIR >
Наукові видання Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки >
Науковий вісник Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки >
Серія "Біологічні науки" >
2016 >
Серія "Біологічні науки", 2016, № 12 (337) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://esnuir.eenu.edu.ua/handle/123456789/12163

Название: Характеристика та порівняння основних видів автофагії
Другие названия: Characteristic Traits and Comparative Studies of Main Types of Autophagy
Авторы: Турчина, Юлія
Turchyna, Yuliia
Ключевые слова: мікроавтофагія
макроавтофагія
шаперон-опосередкована автофагія
мікромітофагія
мікропексофагія
мікронуклеофагія
microautophagy
macroautophagy
chaperone-mediated autophagy
micromitophagy
micronucleophagy
Дата публикации: 2016
Издатель: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Краткий осмотр (реферат): Автофагія забезпечує виживання клітин за несприятливих умов, їх нормальний розвиток і бере участь у підтримці гомеостазу. Тому вичерпна характеристика автофагії потрібна для розуміння механізмів протидії клітини стресовим впливам. Мета цього огляду – узагальнення відомої інформації й висвітлення питань, що потребують подальших досліджень. During the process known as autophagy the cell degrades its own structures. Autophagic mechanisms play an important role in the cell`s life, maintaining the homeostasis within the cell. Autophagy not only provides an opportunity for the cell to survive (autophagic processes are induced as a response to various adverse factors – pathogen invasion or starvation), but is also needed for cell differentiation. Besides from that, there are some evidences that autophagy is carried out by the specific cell proteins not only temporary, awaken by specific cell needs, but constantly (at the specific basal level). Depending on the ways of cargo trafficking towards the lysosomes (in mammalian cells) or vacuoles (in the yeast cells) three main pathways of autophagy are distinguished: macroautophagy, chaperone-meadiated autophagy and microautophagy. Accurate and consecutive characterization of this process is necessary for understanding the mechanisms by which cell live through unfavorable conditions. Nevertheless presently studies concerning autophagy are rather fragmentary. And this review makes an attempt to summarize present knowledge of intracellular self-digestion mechanisms and to ground on this basis the most important directions for further studies.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://esnuir.eenu.edu.ua/handle/123456789/12163
Располагается в коллекциях:Серія "Біологічні науки", 2016, № 12 (337)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
39.pdf204,79 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь